06.04.2024 – NATURALNA KUCHNIA – JADALNE CHWASTY I ICH WYKORZYSTANIE – Wrocław

Edytuj Edytor tekstu Czy możliwe jest gotowanie smacznego i zdrowego jedzenia z chwastów? TAK! Dzikorosnące rośliny dają nam multum możliwości zastosowań w kuchni. Są do tego, jak sama nazwa wskazuje, nieregulowanym przez człowieka żródłem pożywienia. Co oznacza, że są najbardziej naturalnym jedzeniem, jakie mamy dostępne. Zapraszam Was na cykl warsztatów na temat ,,dzikiej kuchni,,. Część pierwsza, bardziej teoretyczna ma nas przygotować do wspólnego wyjazdu w okolicą naturę w maju, gdzie będziemy zbierać i przyrządzać live potrawy z ,,chwastów,,.
Czytaj dalej

ZLODZIEJE SPEŁNIENIA. Z Martą Junka o autosabotażu szczęścia.

​Czasem to, co blokuje nasze szczęście, tkwi w naszych własnych przekonaniach. Często nosimy ze sobą przekonania, które utrudniają nam cieszenie się chwilą. Na drodze do pełni szczęścia często stają blokujące przekonania, takie jak 'Nie zasługuję na szczęście' czy 'Nie potrafię tego osiągnąć'. Ważne jest, aby zdać sobie sprawę z tych przekonań i pracować nad ich przezwyciężeniem. Poczucie szczęścia często zaczyna się od zaakceptowania siebie i otwarcia na możliwość doświadczania radości. Zamiast kierować się przekonaniami, które nas ograniczają, ​m​ożna nad nimi pracować Drobne radości codziennego istnienia mogą przynieść głębokie poczucie spełnienia. Odkrycie, co naprawdę sprawia nam radość i skoncentrowanie się na tych aspektach może pomóc nam pokonać blokujące przekonania. Szczęście nie zawsze jest rezultatem osiągnięć czy zewnętrznych sukcesów; często znajduje się w prostych chwilach obecności, wdzięczności i akceptacji siebie. ​Kobieta która wraca do siebie, wraca do poczucia spełnienia i pełni.
Czytaj dalej