06.04.2024 – NATURALNA KUCHNIA – JADALNE CHWASTY I ICH WYKORZYSTANIE – Wrocław

06.04.2024 – NATURALNA KUCHNIA – JADALNE CHWASTY I ICH WYKORZYSTANIE – Wrocław

Czy możliwe jest gotowanie smacznego i zdrowego jedzenia z chwastów? TAK!
Dzikorosnące rośliny dają nam multum możliwości zastosowań w kuchni. Są do tego, jak sama nazwa wskazuje, nieregulowanym przez człowieka żródłem pożywienia. Co oznacza, że są najbardziej naturalnym jedzeniem, jakie mamy dostępne.
Zapraszam Was na cykl warsztatów na temat ,,dzikiej kuchni,,. Część pierwsza, bardziej teoretyczna ma nas przygotować do wspólnego wyjazdu w okolicą naturę w maju, gdzie będziemy zbierać i przyrządzać live potrawy z ,,chwastów,,.
Czy będzie zielarsko? – TAK 🙂
Czy będzie kulinarnie? – TAK 🙂
Czy będzie survivalowo? – Troszke 😉
PROGRAM RAMOWY:
1. Jak, kiedy i gdzie zbierać dzikorosnące rośliny jadalne?
2. Jak je rozpoznawać?
3. Rośliny do konsumpcji, przyprawy a jak i te do innego użytku w gospodarstwie domowym
4. Rośliny lecznicze i ich znaczenie
5. Rośliny trujące
6. Przechowywanie zbiorów i korzystanie z nich cały rok
7. Grzyby, ich zastosowanie kulinarne i prozdrowotne
8. Zbiór przepisów kulinarnych i receptur prozdrowotnych
9. BHP korzystania z zasobów natury
 
KIEDY: 06.04.2024 (sobota) g.12 – przewidywany koniec – 17-18sta 
GDZIE: Wrocław – miejsce centralne i dobrze skomunikowane. Zostanie podane bliżej daty warsztatów. 
CENA: 190 PLN 
🪻🪻🪻Zgłoszenia:
– widomoscia messegnger
– mailem: magda@swiatnalezydociebie.pl
– telefonicznie: 504574750 (najlepiej)
Prowadząca: Magda Radke, certyfikowana Coach ICC, pszczelarka, podróżniczka i kobieca prepers. Facylitatorka Kobiet. Spełniona pasjonatka samowystarczalności i harmonijnego współżycia z naturą, żyjąca zgodnie z rytmami i energetyką roku. Rodzimowierca i tradycjonalistka słowiańska. Ex business woman, która proces powrotu do korzeni ma już za sobą.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *